fbpx

ROD, de la dor la bucurie

Anul acesta a fost despre petrecerea un timp mult mai îndelungat alături de familie, de copii. ROD nu şi-a încetat nicio clipă activitatea, iar după redeschiderea teraselor, având pregătit meniul de vară, am lansat o provocare clienţilor, oferindu-le preparate cu nume atractive şi câte o scurtă poveste a fiecărei farfurii.

ROD

Tărâmul ROD

 

Restaurantul ROD a preluat spaţiul, denumirea şi identitatea vizuală de la proprietarul anterior. În vara lui 2019, stuff-ul ROD şi-a vizitat furnizorul de păstrăv ecologic, Păstrăvăria Ecologică Bolloga, pentru care eu făceam PR. Managerul restaurantului a fost încântat de postarea din social media a păstrăvăriei şi aşa am trecut pe tărâmul ROD, unde am adus partea mea de specialitate, poveştile şi originalitatea.
Pentru meniul de iarna 2019-2020, am dat câteva denumiri unor deserturi. În paralel, toate preparatele au avut parte de prezentări incitante în social media. Odată cu pregătirea meniului de vară, managerul restaurantului mi-a propus ca toate preparatele să capete denumiri speciale şi să aibă de la început, o poveste care să conţină, precum în postările din social media, nu doar ingredientele, ci şi un tâlc.
Nu credeam că ceea ce visam eu în secret se poate îndeplini. Nu doar că, inspirată de preparate şi de ingrediente, am ticluit câte o povestioară, dar ele au fost tipărite în meniu, astfel încât, în aşteptarea farfuriilor, clienţii să poată savura o lectură plăcută, scurtă şi percutantă, în ambianţa prietenoasă de la ROD. Aşa, copiii au fost ţinuţi la masă într-un mod plăcut, evitând interacţiunea cu alţi clienţi şi cu decorul :), au aflat, prin intermediul referinţelor, de personaje, de basme şi astfel au fost incitaţi să continue lectura acasă, dar cu toţii, copii sau adulţi, au aflat lucruri noi. Dacă bărbaţii sunt mai reticenţi la aceste poveşti, preferând o descriere simplă şi clară a preparatului, femeile au savurat lectura, parcurgând de plăcere întregul meniu.
Fata Morgana (e preparatul din fotografie).
În miezul fierbinte al verii cauți câte o oază pentru putere și mângâierea tandră a răcorii. Cotletele de berbecuț s-au lăsat ademenite de o mână de legume coapte și sub vălul unui sos de iaurt cu mentă răcoroasă se țese o poveste ca în 1001 de nopți.
Preparate incitante şi sănătoase + ambianţă plăcută +  linişte + poveşti= ROD, o iubire fără sfârşit!
Cu gând bun şi mereu cu o poveste la îndemână,
Alice Valeria Micu
No Comments

Post A Comment